Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Önce Kuran Sonra Basket
02 Eylül 2009, 19:04

Önce Kuran Sonra Basket

İzmir'deki Kuran Kursunun öğrencileri Önce Kuran okuyup, sonra basketbola koşuyor

İzmir'deki Kültürpark Mecsidi'nin imamı Hilmi Balcı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Yaz Kuran Kursu'na renk kattı. Balcı, okullar kapanınca, velileri tarafından kursa gönderilen öğrencilerin hem dini eğitim almalarını hem de spor yapmalarına imkan sağladı.

Toplam 23 çocuğu Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi'nin Spor Okulu'na yazdıran imam, mescitteki derslerden sonra yanına alıp yaklaşık 500 metre ilerdeki Celal Atik Spor Salonuna götürmeye başladı. Çocuklarla birlikte kendisi de sahaya inen imam Balcı, öğrencileriyle haftanın iki günü basketbol oynuyor, iki gün tekvando yapıyor. Çocuklar tarafından sevilen sportmen imam, "Neden böyle bir yönteme başvurduğunu" ise şöyle açıklıyor:
"Öncelikli amacım, çocukların kuran kursuna sürekli gelmesini sağlamaktı. Kimi iki gün geliyor, üç gün geliyor, dördüncü gün gelmiyordu. Mazeret söylüyordu. Bunun önüne geçmek istedim ve başardım. Artık çocuklar, kuran kursuna devamsızlık yapmıyor. Kurstan sonra pazartesi ve çarşamba günleri basketbol, salı ve perşembe günleri ise tekvando yapıyoruz. Yeteneği kefşedilen öğrencilerden Özhan, Büyükşehir Belediyesi'nin basketbol takımına alındı. Sırada ikisi çocuğumuz daha var. Amacımız her anlamda kaliteli insan yetiştirmek. Basketbolu, futbolu ben de çok seviyorum. Zaman buldukça spor yapıyorum. Belediyenin kondüsyon merkezine gidiyorum, kendimi mutlu hissediyorum. Dinimiz, sporu teşvik ediyor. Çocuklarımızın tatillerini en verimli şekilde geçirmeleri düşüncesiyle, Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu imkanlandan yararlandırmak istedik. Yetkililerden olumlu cevap alınca, hep birlikte çalışmalara başladık. Belediye yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Kazım Özgüllü: Annem okul kapanınca beni Kuran Kursu'na gönderdi. Hoca da shor kurslara yazdırdı. Şimdi hem basketbol, hem de taekwondo öğreniyoruz.
Burak Demirel: Hilmi Hoca sayesinde Kursan kursuyla beraber spor yapıyoruz. Yaz tatili çok güzel geçiyor.
Hidayet Dinçkök: Yaz tatilimizde sokaklarda dolaşmak yerine spor yaparak zamanımızı değerlendiriyoruz.
Ahmet Niyazi Unganer: Belediyenin spor kursuna arkadaşlarımızla geliyoruz.
Burada çok güzel zaman geçiriyoruz.



haberturk


Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
reklam

Diğer Haberler

MEHMET ÇARLIK MEHMET ÇARLIK
YOL...
SELÇUK ÇETİN SELÇUK ÇETİN
Yaşamak
İBRAHİM VOLKAN İBRAHİM VOLKAN
Sessizlik Çok Şey Biriktirir
EMRE BURGUCU EMRE BURGUCU
Bir Hayalcinin Rüya Rehberi Volume.2 - İstediğin Rüyayı Görme Sanatı
HÜLYA A.ERTÜRK HÜLYA A.ERTÜRK
DOĞRU ZANNEDİLEN YANLIŞ KAVRAMLAR
Yzr Akın AKINCI Yzr Akın AKINCI
Neredesin EY SEVDİĞİM...
BİLAL ÖZALTIN BİLAL ÖZALTIN
ARTIK YETER
FATİH EREN FATİH EREN
ÖMER LÜTFİ METE
TOLGA KAYASU TOLGA KAYASU
Türkiye'nin en genç yazarı konusu
EMRE TAŞÇI EMRE TAŞÇI
24 MİLYON EL KAOSA KALKTI !!!
EZGİ GİZEM G. EZGİ GİZEM G.
FIRAT H. SOYBENER VE ESHOT
SEMA KAÇIM SEMA KAÇIM
hey uzaylılarda türkçemizi seviyormuş...
EDİTÖR EDİTÖR
Haber Editörü olmak isteyenler
EBUBEKİR SELÇUK EBUBEKİR SELÇUK
YORUM FARKI

SİTE ANKET

Futboldaki şike iddiaları en çok neyi etkiliyor?