Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Sert Konuştu
19 Haziran 2010, 12:31

Başbakan Sert Konuştu

Başbakan Erdoğan, Terör Örgütünün Son Dönemde Saldırılarının Artmasına Dikkat Çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün son dönemde saldırılarının artmasına dikkat çekerek, "Biz, teröre inat hak hukuk, demokrasi, teröre inat kardeşlik diyeceğiz." dedi.

 Erdoğan, terör örgütünün geçmiş dönemlerde olduğu gibi kirli oyunların içine girdiğini ve yeni bir ihale aldığını söyledi. 
Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, gündeme yönelik önemli mesajlar verdi. Erdoğan, terör örgütünün bu son saldırılarının zamanlamasının son derece dikkat çekici olduğuna işaret ederek “Üzerinde hassasiyetle durulmalıdır. Şunu çok net olarak görüyoruz ki terör örgütü, geçmiş dönemlere olduğu gibi yine kirli oyunların içine girmiştir, yeni bir ihale almıştır. Şu anda bunun gereğini yerine getirmektedir. Elbette ki terör örgütü yaptığı bu tür saldırılarla aslında netice alamayacağını hiçbir hedefe ulaşamayacağını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu tür girişimlere pabuç bırakmayacağını çok iyi biliyor. Esasen örgüt bu saldırılarla farklı amaçlara farklı oyunlara hizmet ediyor, 30 yıldır tezgâhlanan oyunlar bir kez daha vizyona sürülmek isteniyor. Geçmiş dönemlere bakılırsa, bugünkü oyun daha iyi anlaşılacaktır. Gerçek niyetin ne olduğu daha iyi görülecektir." dedi. 
Başbakan Erdoğan, açılımların yapıldığı, seçimlerin olduğu, Doğu ve Güneydoğuyu kalkındırmanın hız kazandığı, temel hak ve hürriyetlerin gelişmeye başladığı dönemlerde terör örgütünün devreye girdiğini, süreci olumsuz yönde etkilemek, süreci engellemek için rol üstlendiğini kaydetti. Erdoğan, Türkiye’nin şu anda demokratikleşme alanında tarihi nitelikte çok büyük bir adım attığını, 1982 darbe anayasası üzerindeki en kapsamlı değişikliği gerçekleştirildiğini söyledi. Erdoğan, bu anayasa değişikliği konusunda herkes değişmesi konusunda kanaatini ortaya koyduğunu, kamuoyu araştırmaları kahir ekseriyeti, yazarlar, aydınlarında buna destek verdiğini ifade etti. Anayasa değişikliği ile karşılarında bir cephe oluştuğunu, bu ana muhalefet partisi, yanında MHP, BDP, yanında terör örgütü ve İmralı’nın da bulunduğunu söyledi. 


"KİMSE TERÖR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYA KALKMASIN" 
Başbakan Erdoğan, terör örgütünün anayasa referandum sürecine girerken devreye girdiğine dikkat çekerek "Dış politikada bölgesinde ve dünyada barış ve adalet için çok güçlü bir şekilde devreye giriyor. Türkiye’nin gür sedası dünyanın her yerinde yankılanıyor. İşte böyle bir dönemde terör devreye giriyor, Türkiye ekonomisi, küresel kriz şartlarına karşın muhteşem bir performans sergiliyor. AB’nin önemli ülkelerinde işsizlik yükselirken, Türkiye’de azalıyor, uluslar arası kredi derecelendirme şirketleri Avrupa için olumsuz tablo çizerken Türkiye için olumlu ve umut verici tahminleri dile getiriyor. Böyle bir dönemde terör yine devreye giriyor, Türkiye milli birliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, kırgınlıkları gidermek ayrımcılığı ortadan kaldırmak adına, tarihi bir süreçte iken terör örgütü devreye giriyor, bu bir tesadüf değildir." 
Türkiye’nin dış politikasını, ekonomisi ve demokrasisini etkilemek için terör örgütü, bazı kirli odaklar tarafından tezgâha sürüldüğünü kaydeden Erdoğan, "Terörle mücadele devletin tüm kurumlarının uyum içinde sürdürülmesi halinde başarıya ulaşır. Yasama, yürütme ve yargı bu noktada eğer dayanışma içinde olmazlarsa o zaman açık söylüyorum bu işin bir kanadı eksik kalır. Buradaki dayanışmamız çok önemli, tutulması gereken ne ise yürütme olarak bu yerine getiriliyor. Güvenlik güçleri askeri polisi ile elinden geleni azami derecede yerine getiriyor. Adeta şahadete koşar gibi ellerinden geleni yerine getiriyorlar. Polis, jandarma ve askerin, güvenlik güçleri ve istihbarat birimlerinin moralini bozacak yaklaşımlardan herkes özenle kaçmalıdır. Kimse terör üzerinden siyaset yapmaya kalkmasın. Terörü istismar ederek, buradan kendilerine rant devşirmenin peşinde olanlar, en az terör örgütü kadar suçludur ve bu cinayetlerden sorumludurlar."

"ONLAR AYRIŞTIRACAK, BİZ KUCAKLAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ" 
Terör örgütü kurulduğu zamandan bu yana hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi olmadığını kaydeden Erdoğan, "Bugün de değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır. Terör örgütü maşa ve figüran olarak kullanılmıştır, bugün de aynı kendisine verilen rolün hakkını vererek, kanlı eylemlerde bulunmaktadır. Çetelerle nasıl kıyasıya mücadele etmişsek, aynı şekilde terör örgütünün kirli ilişkilerini kirli planlarını açığa çıkarıyoruz. Terör örgütü demokrasi hukuktan, devlet millet kaynaşmasından ciddi bir şekilde korkmaktadır. Çatışma gerilimden statükodan medet umuyor Biz, teröre inat hak hukuk, demokrasi, teröre inat kardeşlik diyeceğiz. Teröre inat, yatırım üretim diyeceğiz. Yatırım yapılamaması bugüne kadar, hak ve özgürlüklerin gelişmemesi terör örgütünü nasıl özellikle amacına hizmet ettiyse, terör örgütünü sevindirdiyse, biz de halkımızı sevindireceğiz. Halka daha çok hizmet götürüp, terör örgütünün istismar kapısını kapatacağız. Onlar gerilim üretecek, biz kardeşlik zeminini güçlendireceğiz. Biz sürece hız kazandıracağız. Onlar ayrıştıracak, biz kucaklaştırmaya devam edeceğiz."

Erdoğan, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın tahliye talebini reddeden 9 hakime ceza verilmesini de sert sözlerle eleştirdi.

 

 

sondakika

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
reklam

Diğer Haberler

MEHMET ÇARLIK MEHMET ÇARLIK
YOL...
SELÇUK ÇETİN SELÇUK ÇETİN
Yaşamak
İBRAHİM VOLKAN İBRAHİM VOLKAN
Sessizlik Çok Şey Biriktirir
EMRE BURGUCU EMRE BURGUCU
Bir Hayalcinin Rüya Rehberi Volume.2 - İstediğin Rüyayı Görme Sanatı
HÜLYA A.ERTÜRK HÜLYA A.ERTÜRK
DOĞRU ZANNEDİLEN YANLIŞ KAVRAMLAR
Yzr Akın AKINCI Yzr Akın AKINCI
Neredesin EY SEVDİĞİM...
BİLAL ÖZALTIN BİLAL ÖZALTIN
ARTIK YETER
FATİH EREN FATİH EREN
ÖMER LÜTFİ METE
TOLGA KAYASU TOLGA KAYASU
Türkiye'nin en genç yazarı konusu
EMRE TAŞÇI EMRE TAŞÇI
24 MİLYON EL KAOSA KALKTI !!!
EZGİ GİZEM G. EZGİ GİZEM G.
FIRAT H. SOYBENER VE ESHOT
SEMA KAÇIM SEMA KAÇIM
hey uzaylılarda türkçemizi seviyormuş...
EDİTÖR EDİTÖR
Haber Editörü olmak isteyenler
EBUBEKİR SELÇUK EBUBEKİR SELÇUK
YORUM FARKI

SİTE ANKET

Futboldaki şike iddiaları en çok neyi etkiliyor?