Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti İzmir İl Danışma Meclis Toplantısı
06 Haziran 2010, 18:33

AK Parti İzmir İl Danışma Meclis Toplantısı

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Anayasa Değişikliği Paketinin Türkiye'nin 'Hukuk Devleti Olması' ve 'Sosyal Devlet Anlayışının Yerleşmesi' Bakımından Önemli Maddeler İçerdiğini Belirterek, 'Demokratım Diyen, Demokrasiden Anlayan, Demokrasinin D'sini Bilen İnsan, Millete Gitmekten Korkmaz' Diye Konuştu

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Anayasa değişikliği paketinin Türkiye'nin 'hukuk devleti olması' ve 'sosyal devlet anlayışının yerleşmesi' bakımından önemli maddeler içerdiğini belirterek, 'Demokratım diyen, demokrasiden anlayan, demokrasinin d'sini bilen insan, millete gitmekten korkmaz' diye konuştu.

Aydın, Halkapınar Hakem Seminer Salonu'nda düzenlenen 'Müşahit ve Mahalle Köy Yönetim Kurulları Çalışmaları' konulu AK Parti 4. İzmir İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok zor ve üzüntülü bir haftayı geride bıraktığını söyledi. Aydın, terör saldırılarında ve Gazze'ye yardım götüren gemilerde hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

İsrail'in gemilere saldırısının 'insani ahlak ve vicdanla bağdaşmayacağını' ifade eden Aydın, 'Bu, çılgınların sergilediği nefret dolu bir vaka. Nefretle anıyorum ve kınıyorum' dedi.

Türkiye'nin siyasi, tarihi, sosyal nedenlerden ötürü, tarih boyunca hep mücadele ettiğini söyleyen Aydın, 'Türkiye her gün daha büyüyor, zenginleşiyor ve insanlığa karşı üstüne düşeni yapmak için çaba sarf ediyor. Bu güçten, istikrardan rahatsız olanlar var' diye konuştu.



- ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİ-



Devlet Bakanı Aydın, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarının dünyada takdir kazandığını ifade ederek, yıllardır TBMM'de sürdürülen çalışmalarla gerçek anlamda hukuk devleti olabilmek için önemli yasalar çıkarıldığını söyledi. Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

'7.5 yıldır sürekli yasa çıkardık. Anayasa değişikliği yeni gündeme gelmedi ki, başından beri birçok önemli yasalar çıkarttık, bu da onun önemli bir adımıdır ve bu çalışma devam edecektir. Hak ve hukuk devletine geçmek, sağlamlaştırmak, güçlendirmek için bunları yapıyoruz. Bizim hayat felsefemizin merkezinde insan vardır. O tek insanın hakkını koruyandır hukuk devleti. Biz bugüne kadar hep devleti koruduk. Elbette devleti koruyacağız ama bunu insan için yapacağız. Madem köklü değişiklikler yapılıyor, o zaman 'millete gidelim' dedik. 'Demokratım' diyen, demokrasiden anlayan, demokrasinin d'sini bilen insan, millete gitmekten korkmaz.'

Anayasa değişikliklerinin sosyal devletin inşası konusunda da önemli adımlar içerdiğine işaret eden Aydın, gelişmiş toplumların geleceğinin, sosyal devlet mekanizmasının iyi işlemesine bağlı olduğunu vurguladı.

Bakan Aydın, kadın-erkek eşitliği konusunda Türkiye'nin bir zihniyet değişikliğine ihtiyacı olduğunu, ailede, okulda ve iş hayatında demokrasinin yerleşmesi gerektiğini ifade ederek, 'Eşitsizlikler, zihinlerimizden, gönüllerimizden ve hukukumuzdan silinecek' dedi.

AK Parti olarak, muhalefetin kendileriyle plan ve proje yarışı içinde olmasını arzu ettiklerini de söyleyen Aydın, 'Muhalefet iseniz muhalefet olmanın alanı vardır, o alana sığmamanız, taşmanız lazım ki millet de size gerçekten hizmet şansı versin. Meclisten kaçarsan, oy vermekten kaçarsan olmaz. Bu millet çalışana her zaman hakkını vermiştir. 1950'de, 60'ta, 80'de millet çalışana hakkını vermiştir' diye konuştu.



- AK PARTİ'Lİ YEMİŞÇİ'DEN ÜNİVERSİTE AÇIKLAMASI-



AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi de toplantıda yaptığı konuşmada, İzmir'de kurulması planlanan 4. devlet üniversitesinin adına ilişkin tartışmaları eleştirdi.

Birçok ilin, üniversite kurulması için talep halindeyken, henüz kurulması karara bağlanmamış olan üniversitenin adı konusunda 'bir kaşık suda fırtına koparıldığını' söyleyen Yemişçi, bazı çevrelerin İzmir'e bir üniversite daha kurulacak olmasından dikkatleri uzaklaştırmak için, isim üzerinde tartışma yarattıklarını ifade etti.

İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da, AK Parti'nin Türkiye'de büyük bir devrim ve dönüşüm yaptığını, partinin başarısının ardında teşkilatın bulunduğunu söyledi.

Hizmetlerin devam edebilmesi için seçimlerin kazanılması gerektiğini ifade eden Kabak, 'Seçimleri kazanmak da teşkilatların işidir' dedi.

Toplantının basına açık bölümünün sonunda baş müşahit yazılımlarında yüzde 100 oranına ulaşan ilçelerin yetkililerine plaket verildi.

Daha sonra basına kapalı devam eden İl Danışma Meclisi toplantısına Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Yemişçi'nin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy, Erdal Kalkan ve İbrahim Hasgür de katıldı.





sondakika

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
reklam

Diğer Haberler

MEHMET ÇARLIK MEHMET ÇARLIK
YOL...
SELÇUK ÇETİN SELÇUK ÇETİN
Yaşamak
İBRAHİM VOLKAN İBRAHİM VOLKAN
Sessizlik Çok Şey Biriktirir
EMRE BURGUCU EMRE BURGUCU
Bir Hayalcinin Rüya Rehberi Volume.2 - İstediğin Rüyayı Görme Sanatı
HÜLYA A.ERTÜRK HÜLYA A.ERTÜRK
DOĞRU ZANNEDİLEN YANLIŞ KAVRAMLAR
Yzr Akın AKINCI Yzr Akın AKINCI
Neredesin EY SEVDİĞİM...
BİLAL ÖZALTIN BİLAL ÖZALTIN
ARTIK YETER
FATİH EREN FATİH EREN
ÖMER LÜTFİ METE
TOLGA KAYASU TOLGA KAYASU
Türkiye'nin en genç yazarı konusu
EMRE TAŞÇI EMRE TAŞÇI
24 MİLYON EL KAOSA KALKTI !!!
EZGİ GİZEM G. EZGİ GİZEM G.
FIRAT H. SOYBENER VE ESHOT
SEMA KAÇIM SEMA KAÇIM
hey uzaylılarda türkçemizi seviyormuş...
EDİTÖR EDİTÖR
Haber Editörü olmak isteyenler
EBUBEKİR SELÇUK EBUBEKİR SELÇUK
YORUM FARKI

SİTE ANKET

Futboldaki şike iddiaları en çok neyi etkiliyor?